duminică, 26 ianuarie 2014

Testul Rosenberg

Testul Rosenberg indica nivelul stimei de sine. 

În momentul de față ești încrezător în tine, sigur pe tine și mulțumit, se poate spune că ai o stimă de sine crescută. De aceea ești motivat și ai exact atitudinea care te poate face să reușești.

Stima de sine reprezinta o nevoie umana profunda si puternica, esentiala pentru o adaptare sanatoasa a individului, adica pentru o functionare optima si implinirea de sine.

11 idei pentru creșterea stimei de sine

Află care sunt adevăratele tale probleme. Trebuie să realizezi că problema nu ești tu, ca persoană. Ai probleme în lumea exterioară și ele trebuie rezolvate dar asta nu trebuie să îți afecteze imaginea pe care o ai despre tine. Te asigur că ai un potențial uriaș, trebuie doar să te duci pe drumul învățării și al perseverenței.

Decide ce poți controla și ce nu. O sursă mare de descurajare o constituie dorința oamenilor de a schimba sau controla ceea ce nu se poate controla sau schimba. Sa încerci să impui altor oameni să simtă ceea ce nu simt sau să îi faci să facă ce nu vor, e o politică falimentară. Dacă cineva nu te place, să fie sănătos. Nu te lăsa afectat/ă.

Acceptă responsabilitatea. Pentru a găsi încredere deplină în tine, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru ceea ce poți schimba în viața ta. Felul în care relaționezi cu cei din jur, felul în care decurg relațiile tale sexuale și de iubire, succesul tău profesional și felul în care îți gestionezi emoțiile, TOATE depind numai de tine. Educă-te și evoluează. Crești, și odată cu tine crește și stima de sine.

Orice greșeală e o oportunitate de a învăța și de a lua lucrurile de la capăt, mai bine. Nu fă o tragedie dintr-un eșec. Succesul e un lung șir de eșecuri care se termină cu bine.

Competiția se dă doar cu tine însuți nu ca să dovedești ceva celui din jur. Daca anul trecut câștigai 100 de euro pe an si anul acesta castigi 1000 de euro, e o uriașă victorie personală. Nu-ți fă griji că altcineva face acum 100 de mii de euro pe an. Fiecare se află pe drumul său în viața și fiecare trebuie să își învețe lecțiile. Dacă perseverezi sigur vei obține tot ce îți dorești.

Fii o persoană ambițioasă. Când îți propui scopuri, fii realist, dar optimist tot timpul. Ai curaj să visezi, pentru că visele sunt materialul din care marile realizări sunt construite. Privește în viitor și vezi cum vrei să fii și ce vrei să ai. Apoi fă zilnic efortul pentru a ajunge unde ți-ai propus. Și  

FOARTE IMPORTANT, urmează visele tale, nu pe ale altora.

Gândește și vorbește pozitiv. Nu îți lăsa mintea otrăvită de negativism. Nu te gândi la ce nu se poate ci la ce se poate, nu la ce NU vrei, ci la ce vrei.

Investește în dezvoltarea personală. E cea mai bună investiție pe care o poți face. Investiția în tine.

Fii conștient de mesajele din mass media. Scopul lor este să îți inspire teamă și să îți scadă stima de sine pentru a cumpăra ceea ce ei au de vânzare.

ANTURAJUL. Este vital în evoluția ta. Fă-ți un grup de prieteni și prietene care au vise ca și tine, care sunt pozitivi și au încredere în forțele lor. Fă orice ca să intri în anturaj cu ei și în viața ta se vor întampla minuni.

Critica: Adu-le aminte oamenilor că dacă le vrei părerea, le-o vei cere. Poate că uneori datorezi un răspuns unor critici, dar niciodată nu le datorezi ÎNCREDEREA ÎN TINE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

E unul pur personal. E plăcerea de a publica fără restricţii.

Cârciumile Sucevei

 De la Hanul „Langer” şi „Craiul Negru”, la bufetul din cimitirul armenesc Hanul Langer Dacă în anul 1871 Suceava avea, aşa c...